Van de NFU> Vervolgoverleg over landelijk actieplan meer extramurale artsen

Oct 16, 2024

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฒ๐˜…๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—บ๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ป: ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜๐˜„๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ | Korte lijnen leggen en gezamenlijk verder bouwen aan een duurzame toekomst voor de extramurale zorg, daarover ging het op maandag 14 oktober. Vertegenwoordigers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, promovendi, geneeskundestudenten en de trekkers van de Actieplannen โ€˜Meer extramurale artsenโ€™ bespraken samen de vervolgstappen in het aanpakken van de (dreigende) tekorten aan extramurale artsen.

๐—•๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎโ€™๐˜€ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป:

๐ŸŽ“ ๐——๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ผ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด: We moeten samen tot een brede op integrale zorg en preventie gerichte artsenopleiding komen, beginnend vanaf de bachelor.

๐Ÿ’ฐ ๐—ฃ๐˜‚๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ ๐—ณ๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด: Dit kan de kwaliteit en toegankelijkheid van de extramurale vervolgopleidingen versterken en zo tekorten oplossen.

๐Ÿง  ๐—”๐—ฐ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ถ๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐˜…๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—บ๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ธ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป: Versterking van het extramuraal academisch kader is dringend nodig om de artsenopleiding toekomstbestendig te maken.

๐Ÿฅ ๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ผ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ป: Meer plekken voor extramurale coschappen, wetenschappelijke stages en promotietrajecten zijn een randvoorwaarde voor goed opleiden.

๐Ÿ“ˆ ๐—”๐˜‚๐˜๐—ผ๐—ป๐—ผ๐—บ๐—ถ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ถ๐—บ๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ต๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป: Aandacht voor de beloning en carriรจremogelijkheden van extramurale artsen is van groot belang om deze specialismen aantrekkelijk te maken.

De bijeenkomst resulteerde in waardevolle inzichten en afspraken, waarmee we gezamenlijk de volgende stappen kunnen zetten. De kracht van samenwerking staat hierbij centraal โ€“ alleen samen kunnen we deze uitdaging aan.

Ga naar het Linkedin bericht